Променева терапія вбиває коронавірус – дослідження

Променева терапія вбиває коронавірус – дослідження

Ті, хто отримав експериментальне лікування, одужували значно швидше: три дні проти 12 днів

Дослідники з Канади та США стверджують, що вилікувати коронавірус можна буде за допомогою радіотерапії.

Про це інформує журнал Radiotherapy and Oncology.

Вчені з відділення медичної фізики Онкологічного центру Джека Аді в Канаді повідомили про здатність низьких доз рентгенівських променів знижувати смертність від пневмонії в середньому приблизно на 20%.

При цьому, наукова група з Інституту раку Університету Еморі, який розташований в США, вже випробувала дану методику на пацієнтах з коронавірусом, отримавши обнадійливі результати, але при цьому заявляють, що вона пов'язана з підвищеним ризиком розвитку ракових пухлин.

Для дослідження взяли 20 пацієнтів, 10 з яких зазнали променевої терапії. Ті, хто отримав експериментальне лікування, одужували значно швидше: три дні проти 12 днів.

Час до виписки зі стаціонару було також скорочено до 12 днів, поки пацієнтів з іншої групи виписували приблизно на 20-й день. Деякі фахівці вважають, що методика не зовсім надійна і потребує ще декількох випробуваннях.

До того ж, радіологи вважають, що в подібному лікуванні присутні серйозні побічні ефекти: променева терапія в низьких дозах може зменшити запалення, проте вона також вбиває B- і T-клітини імунної системи, які вкрай важливі для боротьби з коронавірусом.

Вчені також заявляють, що у більшості хворих на коронавірус спостерігаються легкі або помірні симптоми, а тому одужання відбувається без специфічного лікування.

Між іншим. напередодні ВООЗ зафіксувала рекордний приріст хворих на Covid-19

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: