Путін дозволив мешканцям окупованого Криму не платити борги українським банкам

Путін дозволив мешканцям окупованого Криму не платити борги українським банкам

17 липня парламент Росії ухвалив закон, відповідно до якого, жителі окупованого Криму зможуть не платити борги українським банкам

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який дозволить списувати заборгованість жителів анексованого Криму перед українськими банками.

Про це пишуть РІА «Новости».

Закон наділяє жителів окупованого Криму правом звернутися до російського Фонду захисту вкладників, який зобов'язаний проінформувати колекторів про наявність такого звернення, після чого колектор повинен вже взаємодіяти з цим фондом.

Окрім того, позичальник також має право звернутися з проханням про реструктуризацію боргу. Наглядова рада Фонду захисту вкладників може прийняти рішення аж до списання боргу, якщо для цього є підстави.

«Голова» окупованого Криму Сергій Аксьонов раніше зазначав, що закон дозволить обнуляти кредити до 5 млн рублів, взяті в українських банках юридичними і фізичними особами окупованого Криму. Таким чином, всі виконавчі провадження щодо кримських позичальників, чиї кредити не перевищують цієї суми, будуть припинені, а всі арешти повинні бути зняті протягом 90 днів.

17 липня парламент Росії ухвалив закон, відповідно до якого, жителі окупованого Криму зможуть не платити борги українським банкам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: