Путін кілька разів зустрічався з нечистими на руку представниками FIFA - доповідь федерації

Путін кілька разів зустрічався з нечистими на руку представниками FIFA - доповідь федерації
Путін, який в 2010 році обіймав посаду прем'єр-міністра РФ, зустрічався з півдюжиною вибірників з FIFA

Доповідь описує процес голосування при виборі країн-господарок ЧС з футболу 2018 і 2022 років, який проходив з порушеннями

Президент РФ Володимир Путін не раз зустрічався з нечистими на руку представниками FIFA. Це випливає з опублікованого FIFA документу про корупцію при виборі країн-господарок ЧС з футболу 2018 і 2022 років.

«Секретна доповідь на 430 сторінках проливає світло на, безсумнівно, негожу поведінку деяких вищих функціонерів світового футболу та інших осіб, які охоче виконували будь-яку їхню вимогу», - пише The New York Times про «доповідь Гарсії».

У статті йдеться, що завдяки публікації було вперше підтверджено, а в деяких випадках розкрито, довгоочікувані подробиці розслідування того, як протікав заявочний процес у випадку з ЧС-2018 і ЧС-2022. Примітно, що FIFA пішла на публікацію «тільки після того, як одна німецька газета в понеділок оголосила, що має у своєму розпорядженні копію доповіді і планує поступово оприлюднювати її скандальні подробиці».

«Доповідь була представлена в 2014 році Майклом Дж.Гарсіей, відставним американським прокурором, який був керівником слідчої палати комітету FIFA з етики», - пише видання і нагадує, що голосування відбулося в грудні 2010 року і зробило країною-господаркою ЧС-2018 Росію, а ЧС-2022 - Катар.

«Чого в результаті не виявилося в доповіді Гарсії, так це будь-яких твердих доказів того, що заявочні комітети Росія і Катару отримали право на проведення ЧС завдяки хабарам. Немає жодних явних доказів, які могли б змусити FIFA замислитися про перенесення будь-якого з цих чемпіонатів в іншу країну або про повторний прийом заявок на них», - йдеться в статті.

І все ж доповідь Гарсії описує процес голосування, який проходив з порушеннями, вважає автор, переказуючи кілька його висновків:

  1. Хоча не було прямих доказів купівлі голосів, якою нібито керував заявочний комітет Катару, Гарсіа задокументував стурбованість тривожною близькістю уряду Катару і його заявочного комітету, а також неналежною поведінкою консультантів.
  2. «Впродовж кільхох місяців перед голосуванням 2010 року російський президент Путін, який в той час обіймав посаду прем'єр-міністра, зустрічався з півдюжиною вибірників з FIFA». Але Гарсіа «не знайшов доказів змови з іншими заявочного комітету, жодних порушень правил, які стосуються подарунків, або ознак того, що росіяни намагалися вплинути на кого-небудь з вибірників», зазначає автор доповіді.
  3. Гарсія детально описав, як члени виконкому FIFA та інші цікаві йому особи ігнорували його питання або відповідали на них нападками або іншими способами відмовлялися сприяти розслідуванню. Серед виявлених прямих і непрямих послуг, які було надано в обмін на голоси, один з прикладів - перерахунок $2 млн на рахунок 10-річної дочки одного з виборців FIFA.

Як повідомлялось, FIFA підозрює всю збірну Росії в застосуванні допінгу на чемпіонаті світу 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: