Путін підписав закон про штрафи за заборонені сайти

Путін підписав закон про штрафи за заборонені сайти

Поправки набувають чинності через 90 днів

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про штрафи для пошукових систем, які видають посилання на заборонені сайти. Відповідний документ опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ.

Поправки набувають чинності через 90 днів. За видачу посилань на заборонений сайт фізичних осіб оштрафують на суму від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, посадових - від 30 до 50 тисяч, а юридичних - від 500 до 700 тисяч.

Аналогічні штрафи вводяться за невиконання адміністратором пошукової системи обов'язків з отримання доступу до інформаційної системи Роскомнагляду, яка містить перелік відомостей про заблоковані в Росії сайти.

Крім того, за неподання владі хостинг-провайдером даних про «власників засобів обходу блокувань» для доступу до заборонених сторінок фізичних осіб штрафуватимуть на суму від 10 до 30 тисяч рублів, а юридичних - від 50 до 300 тисяч.

Як відомо, в липні 2017 року Держдума прийняла поправки до закону «Про інформацію» та Кодексу РФ про адмінпорушення, що вводять санкції для веб-ресурсів за доступ до заборонених сайтів. Вони поширюються на всі проксі і VPN-сервіси, а також анонімні мережі, такі, наприклад, як Tor.

Нагадаємо, у квітні Telegram у Росії внесли до реєстру заборонених сайтів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: