Путін сказав, що захистить вірян в Україні

Путін сказав, що захистить вірян в Україні

Путін виступив на заході з нагоди десятиріччя інтронізації очільника РПЦ Кирила

Путін знову поскаржився на нібито втручання української влади у церковні справи

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія залишає за собою право реагувати в разі загрози порушення права на свободу віросповідання в сусідніх країнах.

Про це він сказав на заході з нагоди десятиріччя інтронізації очільника РПЦ Кирила.

Так, коментуючи створення в Україні автокефальної церкви, Путін знову поскаржився на нібито втручання української влади у церковні справи і додав, що в Росії подібні дії вважають «абсолютно неприпустимими».

«Ми поважали і будемо поважати незалежність церковного життя, тим більше - в сусідній суверенній країні. Однак, залишаємо за собою право реагувати і робити все для захисту прав людини, в тому числі і на свободу віросповідання», - підкреслив президент РФ.

Путін подякував Кирилу за «духовне годування» російського воїнства і заявив, що це нібито допомагає офіцерам і солдатам бути переконаним у своїй «моральній правоті».

Також Путін відзначив зусилля глави РПЦ у «зміцненні довіри» між країнами і народами та висловив сподівання, що «Російська православна церква і надалі матиме дієву миротворчу силу».

Раніше повідомлялося, що за даними опитування Всеросійського центру опитування громадської думки, з 14 по 20 січня 2019 року рейтинг довіри президенту РФ Володимиру Путіну серед росіян склав 32,8%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: