Путін вважає Медведчука послідовником Чорновола

Путін вважає Медведчука послідовником Чорновола
Віктор Медведчук і Володимир Путін

Путін: Медведчук - гарячий прихильник незалежності України і її федеративного устрою

В ході «Прямої лінії з росіянами» президент РФ Володимир Путін відповів на питання про «українських друзів» і українсько-російські відносини. Зокрема, розповів про Віктора Медведчука, його позиції і переконання.

«У нас багато друзів на Україні», - заявив Путін.

Він розповів, що познайомився з Медведчуком, коли той був керівником Адміністрації президента Кучми. «І основний його партнер був тоді (ну і зараз у них дуже добрі відносини) Дмитро Анатолійович Медведєв, оскільки Медведєв очолював Адміністрацію президента Росії», - сказав Путін.

За його словами, Медведчук - гарячий прихильник незалежності України.

«Але його система поглядів заснована на фундаментальних, якщо можна так сказати, працях, теж, скажімо умовно, українських націоналістів, які писали свої роботи ще в XIX столітті... Це Грушевський, Франко, Драгоманов... Потім наш уже, людина нашого часу Чорновіл. Ось. І вони всі (хочу це підкреслити) виходили з того, що Україна повинна бути незалежною, але повинна бути федеративною державою. Більш того, один з них прямо писав свого часу, що надмірна, механічна, як він висловлювався, централізація, призведе до внутрішніх конфліктів на Україні. Що ми, власне кажучи, зараз і спостерігаємо. Віктор Медведчук відстоює їх точку зору, він робить це публічно в своїх публічних виступах, в своїх роботах. Він і наукою займається, пише статті. Причому публічно це робить. Це комусь не подобається, напевно, на Україні, але така його позиція», - сказав Путін.

При цьому Медведчук виступає за дуже добрі відносини з Росією, акцентував Путін. «Якщо не за союз якийсь, то за економічну інтеграцію. Він говорить про те, що... безглуздо руйнувати ті переваги, які нам дісталися з минулого. Маючи на увазі загальну інфраструктуру, загальну енергетику... Загальні фінансові можливості, технологічні, кооперацію. Що безглуздо це все руйнувати. І вважає, що кооперація в економічній сфері не тільки можлива, а й доцільна. Він діє, вірніше, він формулює свої ідеї, виходячи з інтересів свого народу. Так, як він це бачить», - сказав президент РФ.

Медведчук у своїх переконаннях не самотній, стверджує Путін.

Як повідомляв «Главком», Путін під час «Прямої лінії» назвав Медведчука «українським націоналістом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: