Путінська Росія має вигляд серійного порушника, якому не можна вірити, - The Guardian

Путінська Росія має вигляд серійного порушника, якому не можна вірити, - The Guardian
Reuters

Допінговий скандал і реакція Кремля слугують метафорою причин, через які путінська Росія знаходиться в занепаді, - експерт

Той факт, що Росія опинилася в центрі допінгового скандалу і піддається покаранню, сприймається Росією не як прояв справедливості, а як дискримінація. Таку думку висловив Марк Галеотті, старший науковий співробітник Інституту міжнародних відносин в Празі, запрошений співробітник Європейської ради з міжнародних відносин, пише The Guardian

Класична схема Кремля, на думку Галеотті, полягає в тому, щоб представити все в подібних термінах - від виправдання анексії Криму шляхом відсилання до односторонньості дій НАТО в Югославії до скарг на політичне підґрунтя поразки Росії на музичному конкурсі «Євробачення 2016».

«Здається, що на короткій дистанції Путін створює безпрограшну ситуацію. Якщо він шахраює і йому це сходить з рук, він виграє як переможець. Якщо він шахраює, попадається і піддається суворій критиці, він виграє як жертва. Але довготермінові наслідки набагато більш проблематичні, - вважає Галеотті - в результаті Росія починає виглядати серійним порушником, якому не можна вірити».

«Занадто багато голослівних заяв, занадто мало бажання взяти на себе відповідальність. Занадто мало реформ, занадто пізно і занадто неохоче проведених. В цьому відношенні допінговий скандал і реакція Кремля слугують також метафорою причин, через які путінська Росія знаходиться в занепаді», - робить висновок Галеотті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: