Рада ЄС продовжила мандат керівника дорадчої місії в Україні

Рада ЄС продовжила мандат керівника дорадчої місії в Україні
Антті Юхані Хартікайнен

Антті Юхані Хартікайнен ще рік буде очолювати місію EUAM - Україна

Рада ЄС вирішила продовжити мандат для керівників чотирьох цивільних місії Євросоюзу в рамках Спільної політики безпеки й оборони в Україні, Косово, Палестині та Лівії.

Про це повідомляється на сайті Європейської ради.

«Відповідно до пропозиції Високого представника ЄС та за ухвалою Політичного й безпекового комітету, Рада ЄС вирішила продовжити мандат для чотирьох керівників цивільних місій у рамках Спільної політики безпеки і оборони... до 30 червня 2021 року», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, серед них - Антті Хартікайнен, керівник місії EUAM - Україна.

Дорадча місія ЄС в Україні (EUAM) розпочала діяльність у грудні 2014 року з метою надання допомоги владним структурам держави у змістовних реформах сектору цивільної безпеки.

 Довідка.  Антті Хартікайнен понад 20 років займав різні керівні посади низку керівних посад на державній службі в Фінляндії, переважно в Міністерстві внутрішніх справ. У 2012 р. його було призначено Генеральним директором фінської митниці. Цю посаду Хартікайнен обіймав до 2019 р. Перш ніж очолити КМЄС 1 липня 2019 р., він також накопичив багато міжнародного досвіду. Хартікайнен працював на Балканах та в країнах-сусідах ЄС, зосереджуючись зокрема на питаннях управління кордонами. 

Хартікайнен був провідним радником в Поліцейській місії ЄС в Боснії й Герцеговині (2002-2004 рр.) та при Спеціальному представникові ЄС на Південному Кавказі і в Грузії (2005 р.)., а після цього з 2005 до 2007 рр. працював Заступником Голови Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні. Згодом він був керівником підрозділу і радником з питань інтегрованого управління кордонами в Консультативній групі ЄС у Вірменії, а в 2013-2015 рр. очолював місію ЄС з прикордонної допомоги Лівії. 

До цього пан Хартікайнен вже працював в Україні, востаннє у якості експерта високого рівня проекту з  технічної та політичної допомоги в питаннях інтегрованого управління кордонами в Україні. Він закінчив Національний університет оборони в Гельсінкі та, окрім рідної фінської, володіє англійською та російською мовами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: