Рада ЄС схвалила нову систему в'їзду і виїзду на територію Євросоюзу

Рада ЄС схвалила нову систему в'їзду і виїзду на територію Євросоюзу

Нова система в'їзду та виїзду на територію Євросоюзу запрацює на повноцінній основі до 2020 року

Рада ЄС схвалила нові правила відвідування Шенгенської зони.

Про це повідомляє DW.

Нововведення передбачає, що у громадян третіх країн при перетині зовнішніх кордонів Шенгенської зони будуть реєструватися дані про в'їзд, виїзд, а також про наявні відмови на в'їзд.

При цьому існуюча практика, яка передбачає внесення штампа в паспорті, буде замінена системою автоматичного сканування документів. Це дозволить уникнути випадків підробки штампів.

Крім того, можливо буде оперативно зіставити отримані дані з базами даних Візової інформаційної системи (VIS), призначеної для обміну візовими даними між державами-учасницями Шенгенської угоди. Доступ до масиву даних будуть мати не тільки органи прикордонного контролю, але і співробітники консульських служб.

Як очікується, нововведення дозволить посилити безпеку в Шенгенській зоні і підвищити ефективність боротьби з тероризмом.

Правові акти будуть оприлюднені в Офіційному журналі ЄС і закріплені законодавчо через 20 днів після їх публікації. Як очікується, нова система в'їзду та виїзду на територію Євросоюзу (Entry-Exit-System, EES) запрацює на повноцінній основі до 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: