Рада розгляне в середу Кодекс про банкрутство

Рада розгляне в середу Кодекс про банкрутство

Ухвалення Кодексу про банкрутство має забезпечити зростання України в рейтингу Doing Business

Верховна Рада розгляне у середу у другому читанні проект Кодексу України з процедур банкрутства, ухвалення якого має забезпечити зростання України в рейтингу Doing Business.

Про це йдеться у порядку денному Ради

Відповідний законопроект №8060 запланований першим у порядку денному. Всього до нього подано 1335 поправок народних депутатів.

Після цього передбачено розгляд ратифікаційних законопроектів. Зокрема №0199 про внесення змін до Угоди між урядами України і Туреччини про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно, №0193 про внесення змін до Конвенції між урядом України і урядом Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на дохід і на приріст вартості майна.

Далі розглядатиметься законопроект №0195 про ратифікацію Меморандуму між Кабінетом міністрів України і урядом Республіки Австрія про взаємний доступ на ринки праці членів сімей працівників дипломатичних представництв та консульських установ.

Як повідомлялося, міністр юстиції Павло Петренко раніше заявляв , що ухвалення Верховною Радою в другому читанні Кодексу України з процедур банкрутства забезпечить зростання України на 80 позицій в рейтингу Doing Business за напрямком «Вирішення неплатоспроможності» та на 9 позицій у загальному рейтингу легкості ведення бізнесу, що у свою чергу може дати державі додаткових 6 мільярдів доларів інвестицій.

Серед новацій кодексу Петренко виокремив спрощення доступу до процедур, збільшення можливостей для санації та створення ефективних механізмів позасудового врегулювання, об'єднання мирової угоди та санації в єдину процедуру, покращення умов участі у процедурах банкрутства кредиторів та підвищення рівня захищеності їхніх прав, значне скорочення строків розгляду справ.

Проект Кодексу має врегулювати відносини щодо відновлення платоспроможності фізичних осіб, які опинилися в скрутній фінансовій ситуації та потребують допомоги з боку держави.

За його словами, проект включив напрацювання робочої групи при Міністерстві юстиції України з покращення Україною показників у рейтингу Doing Business і покращення законодавства з банкрутства, які погоджено із представниками Міжнародного валютного фонду та профільної міжвідомчої Робочої групи при Комітеті Верховної Ради України з економічної політики.

У березні 2018 року Верховна Рада ухвалила за основу депутатський законопроект про Кодекс України щодо процедур банкрутства (№8060), який передбачає процедуру банкрутства фізичної особи.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: