Рада закликала світ запровадити нові санкції проти Росії

Рада закликала світ запровадити нові санкції проти Росії

Нардепи у своєму зверненні зазначили, що кілька українських політв'язнів, яких незаконно утримують у РФ, оголосили голодування

Верховна Рада засудила вирок Московського міського суду Російської Федерації громадянину України, журналісту Роману Сущенку та закликала світову спільноту запровадити санкції проти Росії у зв'язку з вироком і продовженням політичних переслідувань.

Проект постанови (№8446) про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій, світових лідерів та міжнародного співтовариства на пленарному засіданні в четвер увечері, 7 червня, підтримали 238 народних депутатів.

У зверненні до світової спільноти український парламент висловив рішучий протест у зв'язку із засудженням журналіста до 12 років позбавлення волі.

«Верховна Рада України заявляє, що вирок Московського міського суду у цій справі базується на відверто сфабрикованих обвинуваченнях, фальсифікації доказів, і є черговим свідченням відсутності правосуддя в Російській Федерації та продовженням політично мотивованих переслідувань громадян України», - йдеться у зверненні.

ВР вимагає від РФ припинити порушення прав і свобод людини, скасувати незаконне рішення суду у справі Сущенка, звільнити його і забезпечити безперешкодне повернення в Україну.

Крім того, український парламент закликав міжнародне співтовариство засудити агресивну політику РФ і посилити тиск на неї з метою припинення політично вмотивованих утисків та переслідувань громадян України, а також для звільнення Сущенка та інших політичних в’язнів-громадян України.

«Верховна Рада України звертається до всіх держав світу, міжнародних організацій та інституцій із закликом запровадити нові санкції проти Російської Федерації у зв'язку з продовженням нею порушень прав людини і політичних переслідувань, зокрема протиправним вироком Московського міського суду у справі незаконно утримуваного в Російській Федерації Романа Сущенка», - йдеться у зверненні.

Народні депутати у своєму зверненні також нагадують, що кілька політичних в'язнів, яких незаконно утримують у РФ, оголосили голодування на знак протесту проти протиправної політики Росії.

Нагадаємо, 4 червня суд у Москві визнав Сущенка винним у шпигунстві і засудив до 12 років колонії суворого режиму.

Міністерство закордонних справ України висловило РФ протест через цей вирок.

Читайте також: Роман Сущенко. 12 років суворого режиму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: