Рада знову візьметься за оновлення ЦВК

Рада знову візьметься за оновлення ЦВК

Також планується розглянути законопроект, необхідний для початку роботи Державного бюро розслідувань

Верховна Рада у четвер, 12 липня, планує розглянути президентський законопроект про зміни до закону про судоустрій та статус суддів, необхідний для початку роботи Антикорупційного суду та визначитися стосовно зниження акцизів на ввезення нових авто, а також призначення та звільнення членів Центральної виборчої комісії та суддів Конституційного суду.

Про це сказано у порядку денному на 12 липня.

Також серед іншого парламентарі планують продовжити розгляд проекту Закону про правовий статус осіб, зниклих безвісти, визначитися стосовно заборони примусового стягнення боргів підприємств оборонки перед російськими компаніями, скасування окремих законів, які стосуються держрегулювання виробництва та реалізації цукру та ратифікувати низку угод, які стосуються міжнародно-правової співпраці в рамках розслідування катастрофи літака MH-17, а також економічної співпраці, реадмісії та співпраці у сфері оборони.

Крім цього, депутати мають намір визначитися стосовно законопроекту про повернення кримінальної відповідальності за незаконний перетин державного кордону, розглянути законопроект, необхідний для початку роботи Державного бюро розслідувань.

Раніше представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що оновлення ЦВК має стати першим питанням у порядку денному парламенту.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 липня не приступила до оновлення складу Центральної виборчої комісії, оскільки більшість народних депутатів відмовились від розгляду цього питання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: