Рахманін запропонував перейменувати ТКГ в Товариство колективного геморою

Рахманін запропонував перейменувати ТКГ в Товариство колективного геморою
Голова фракції «Голос» назвав новий склад тристоронньої контактної групи яскравою галереєю персон, які знаходяться в санкційному списку
Скріншот з відео

Сергій Рахманін про новий склад Тристоронньої контактної групи: ми отримаємо яскраву галерею персон, які знаходяться в санкційному українському списку

Голова фракції «Голос» Сергій Рахманін на позачерговому засіданні Верховної Ради заявив, що ТКГ (Тристоронню контактну групу) треба перейменувати у Товариство колективного геморою. 

«Ми недооцінювали, який тонкий політик Володимир Зеленський, нас переконав у цьому указ, який підписав президент, указ №167/20, яким він затвердив новий склад Тристоронньої контактної групи, української делегації, яка опікується так званим мінським процесом. І річ навіть не в тому, що тепер за бюджетний кошт у нас буде поважна делегація, яка складатиметься з урядовців і голів парламентських комітетів. В структурі, яка не є офіційною і рішення якої не є офіційними і не мають жодного юридичного наслідку. Річ у тім, що відповідно до заяви керівника Офісу президента пана Єрмака, він чекає такого ж дзеркального кроку від російської сторони. Що це означає: якщо люди з аналогічними посадами увійдуть до складу ТКГ, то ми отримаємо яскраву галерею персон, які знаходяться в санкційному українському списку...», - заявив Рахманін.

«Ми отримаємо Леоніда Слуцького, який вживає слово нацизм завжди, коли згадує Україну, і який погрожував України війною, якщо буде обговорюватися питання баз на території України. Ми отримаємо Леоніда Калашникова, який казав, що Україна винищить все населення Донбасу і який закликав закрити для України Керченську протоку. Ми отримаємо Ярослава Нілова, одного з керівників партії ЛДПР, яка вустами свого лідера, це цитата - «вимагала превентивно знищити Україну. Ми отримаємо заступника міністра оборони Булгакова, який віджимав наші кораблі в Криму. Я пропоную, щоб не було жодних ілюзій, віддати належне мудрості президента і перейменувати ТКГ в Товариство колективного геморою», - резюмував Рахманін з трибуни парламенту.

Нагадаємо, Україна офіційно пропонує залучити переселенців до роботи підгруп Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, як представників окремих районів Донецької та Луганської областей. 

Нагадаємо, вперше про залучення представників окремих районів Донбасу до переговорів заговорили після засідання Контактної групи 11 березня 2020 року, після якого було прийнято протокол з пунктом про створення так званої Консультативної ради.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. 

Голова офісу президента Ураїни Андрій Єрмак пояснив деталі зустрічі в Мінську, де було створено Консультативну раду з представниками окупованого Донбасу. Зокрема, за словами Єрмака, йшлося про відкриття нових місць для розведення сил і засобів.

Напередодні Зеленський затвердив склад української делегації для переговорів у Мінську


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: