Парламент провів позачергове засідання: у порядку денному лише кілька законопроєктів

Парламент провів позачергове засідання: у порядку денному лише кілька законопроєктів
Від парламентарів чекають рішення щодо страхування медиків
Фото: УНІАН

У залі зареєструвалися 317 нардепів.

Сьогодні, 7 травня, нардепи зібралися на позачергове засідання Верховної Ради.

У залі зареєструвалися 317 нардепів.

У порядку денному законопроєкти щодо страхування медиків та  підвищення спроможності системи охорони здоров'я протидіяти поширенню коронавірусу в Україні.

Зокрема йдеться про проєкт закону № 3380 щодо підвищення спроможності системи охорони здоров'я протидіяти поширенню коронавірусної хвороби Covid-19. Також проєкт закону № 3376 «Про захист населення від інфекційних хвороб» (щодо визначення розмірів обов'язкового державного страхування працівників державних і комунальних закладів охорони здоров'я, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб).

Нагадаємо, що опозиція закликає Раду якнайшвидше зібратися, щоб ухвалити закони на підтримку медиків. Українські медики, які працюють з хворими на коронавірус, мають отримати обіцяну владою доплату у 300% вже за квітень і мають бути застраховані від коронавірусу. Про це заявив лідер «Європейської солідарності», п’ятий президент Петро Порошенко.

Як повідомлялось, станом на ранок 7 травня в Україні 13 691 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 507 нових випадків. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Одеській і Чернівецькій областях - по 63 та на  Дніпропетровщині – 56.

Зазначимо, що серед 13 691 хворих на коронавірус в Україні, 2066 медиків. З 507 людей, що захворіли за останню добу, 109 медиків (вчора 72).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: