Референдум про незалежність Каталонії: на виборчій дільниці сталася стрілянина

Референдум про незалежність Каталонії: на виборчій дільниці сталася стрілянина
Натовп на площі перед мерією Барселони, 30 вересня
Фото: @manelmarquez

У результаті стрілянини у місті Манльеу постраждали чотири людини

В Іспанії не менше чотирьох людей постраждали у результаті стрілянини на одній з виборчих дільниць, де має пройти голосування про незалежність Каталонії. Про це повідомляє La Vanguardia.

Згідно з інформацією видання, інцидент стався в будівлі школи в місті Манльеу, де розміщена виборча дільниця. Нападник почав стрілянину з пневматичної зброї кульками, в результаті отримали поранення близько чотирьох чоловік.

Очевидці інциденту повідомляють, що спочатку були поранені три людини, а потім нападник вистрілив ще в одного. Зазначено, що поранені отримали першу допомогу.

Троє з постраждалих є членами комітету захисту референдуму. Вони подали скаргу на напад до поліції уряду Каталонії. Мер міста Манльеу Алекса Гаррідо Серра назвав напад «фашистської атакою». У своєму пості в Twitter він закликав мирно захищати демократію.

Як повідомлялося, іспанська поліція в суботу, 30 вересня, заблокувала доступ до 1,3 тисячі шкіл у Каталонії, у яких мають розташовуватися виборчі дільниці на референдумі про незалежність регіону.

Нагадаємо, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз підтримує позицію Конституційного суду Іспанії і також не визнає референдум про незалежність Каталонії, який має відбутись 1 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: