Резолюція ООН щодо Криму: стало відомо, хто голосував проти

Резолюція ООН щодо Криму: стало відомо, хто голосував проти
В ООН прийняли резолюцію по Криму

76 країн утрималися

26 країн-членів Генасамблеї ООН проголосували проти оновленої резолюції з прав людини в окупованому Криму.

Зокрема, проти резолюції проголосували Вірменія, Венесуела, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Сербія, Південна Африка, Судан, Сирія, Таджикистан, Уганда, Узбекистан та Зімбабве.

Ще 76 країн утрималися. Серед них - Бразилія, Єгипет, Йорданія, Об'єднані Арабські Емірати, Мексика, Саудівська Аравія, Сінгапур, Таїланд та інші.

1513719747-7738

Як повідомлялося, 19 грудня Генеральна асамблея ООН затвердила резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна».

Нагадаємо, третій комітет Генеральної Асамблеї ООН ухвалив у листопаді оновлений проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна». Під час голосування його підтримала 71 держава.

Проект оновленої резолюції підтверджує, що між Україною і Росією існує міжнародний збройний конфлікт, засуджує ретроактивне застосування РФ власних законів на окупованій території, а також примусове переведення громадян України в російське громадянство. Документ «наполегливо закликає» Російську Федерацію «виконати усі свої зобов'язання відповідно до застосовуваних норм міжнародного права в якості держави-окупанта».

Документ був внесений з ініціативи Президента України, про що він згадав під час загальних дебатів ГА ООН у вересні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: