РФ вкотре відмовилася обмінювати українських полонених на засуджених росіян

РФ вкотре відмовилася обмінювати українських полонених на засуджених росіян
Останній обмін полонених українців на затриманих росіян відбувся в грудні 2017 року 

Росіяни мотивують свою відмову очікуванням зміни влади в Україні на майбутніх виборах у 2019 році

Представниця України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях (Україна - Росія - Організація з безпеки та співробітництва в Європі), уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що представники Росії в ТКГ і підгрупі з гуманітарних питань відмовилися від обміну засуджених в Україні росіян на незаконно утримуваних у РФ українців.

Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
«(Росія) категорично відмовилася обговорювати передачу росіян на політв'язнів Кремля - українців. І в рамках гуманітарної підгрупи, і в рамках ТКГ», - розповіла вона.

Геращенко заявила, що українська сторона також зробила пропозицію щодо обміну трьох українських військових, утримуваних на непідконтрольній території Донбасу, на трьох засуджених в Україні росіян.

Зі слів Геращенко, російські представники відмовилися від цієї пропозиції, мотивувавши свою відмову очікуванням зміни влади в Україні на майбутніх виборах у 2019 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: