Рішення Сенату Франції свідчить про посилення позицій європейських симпатиків Росії – експерт

Рішення Сенату Франції свідчить про посилення позицій європейських симпатиків Росії – експерт

Києву не вдалося переконати громадськість в Європі у наявності агресії Москви

Голосування Сенату Франції за пом’якшення режиму санкцій щодо Росії не означає розколу позицій ЄС, але це свідчить, що позиції тих, хто виступає за нормалізацію відносин з Російською Федерацією, зміцнюються. Таку думку у коментарі «Главкому» висловив аналітик, експерт «Майдану закордонних справ» Олег Бєлоколос.

Він також переконаний, що це рішення не матиме імперативного характеру.

«Уряд Франції навряд чи найближчим часом скасує санкції щодо Росії. Нещодавно відбулося засідання глав держав Великої сімки, де було прийнято рішення: санкції чітко пов’язуються з виконанням Мінських домовленостей. Цього не відбувається, тому навряд чи Росія може очікувати, що санкції знімуть», - пояснив аналітик.

Крім того, експерт зазначив, що таке рішення Сенату Франції свідчить: Києву не вдалося переконати громадськість в Європі у наявності агресії Москви, і у тому, Україна є жертвою цієї агресії.

Як повідомлялося, верхня палата парламенту Франції ухвалила з поправками резолюцію, яка містить звернення до уряду щодо пом’якшення режиму санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації, але при цьому обмеження пропонується залишити до виконання Мінських угод.

«За» відповідне рішення проголосувало 302 сенатори, «проти» - 16.

Посольство України у Парижі закликало уряд Франції до твердості після того, як верхня палата парламенту Франції, Сенат, ухвалила резолюцію з закликом до поступового і поетапного скасування санкцій проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: