Рішення суду: Росія має виплатити 180 тис. євро сім’ї загиблого айдарівця

Рішення суду: Росія має виплатити 180 тис. євро сім’ї загиблого айдарівця
Портрет загиблого військовослужбовця батальйону «Айдар» Вадима Шалатовського

Солдат ЗСУ Вадим Шалатовський був вбитий російськими бойовиками восени 2014 року на Луганщині

Хмельницький міськрайонний суд виніс рішення про стягнення з Російської Федерації 180 тис. євро моральної компенсації на користь сім’ї загиблого військовослужбовця батальйону «Айдар» Вадима Шалатовського.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на рішення суду від 13 листопада.

Судовий позов подала дружина загиблого солдата Наталія Шалатовська. Вона зазначила, що восени 2014 року її чоловік разом із іншими бійцями взводу В0624 на автомобілі ЗІЛ поверталися з бойового завдання до міста Щастя Луганської області. Військовослужбовці потрапили під вогонь російських бойовиків, які були у засідці і мали танк та БТР. Під час протистояння загинули всі українські військові.

Вадим Шалатовський був упізнаний за експертизою ДНК у березні 2015 року, його похоронили на кладовищі у Хмельницькому.

Крім цього, у травні 2017 року хмельницький суд підтвердив факт загибелі Вадима Шалатовського при виконанні обов'язку військової служби внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

На думку суду, дружина загиблого солдата довела в судовому засіданні заявлену моральну компенсацію на суму 180 тис. євро.

«Через власний душевний невгамовний біль, безперервні її страждання через втрату чоловіка, страждання малолітніх дітей через втрату батька, які вона та її діти відчувають роками, є наявність підстав для задоволення її вимог в повному обсязі, у зв'язку з встановленим в судовому порядку фактом порушення відповідачем основоположних прав людини в Україні, що є справедливою компенсацією з агресора - Російської Федерації, на користь дружини та дітей загиблого чоловіка та батька», - сказано у рішенні суду.

Суддя Борис Продан додав, що відповідач у справі Посольство Російської Федерації в Україні про час та дату розгляду справи повідомлялося, але у судове засідання його представник не з'явився. 

Читайте також «Герої, яких забрала війна у жовтні 2018-го. Згадаймо всіх поіменно»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: