Росія 25 років тримала Україну на газовому гачку, як цуценя – президент

Росія 25 років тримала Україну на газовому гачку, як цуценя – президент
Петро Порошенко

Порошенко: У жовтні 2015 року, коли нам повністю перекрили газ, думаючи поставити нас на коліна, ми сказали: «Ні!»

Україну 25 років тримали, як цуценя, на газовому гачку, заявив президент України Петро Порошенко. Про це він сказав під час пуску установки з підготовки газу у Львівській області, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Незалежність має ще одну важливу складову, те, чого у нас не було 25 років. Це енергетична незалежність. Тому 25 років Україну, як того песика, тримали на газовому гачку. Які б гасла не були при владі, перше, про що вони говорили – як організувати схему поставок російського газу. Ми зробили все, щоб спочатку це називалося диверсифікацією джерел, а потім у жовтні 2015 року, коли нам повністю перекрили газ, думаючи поставити нас на коліна, ми сказали: «Ні!» – сказав президент.

За словами глави держави, перше, що буде зроблено, – це забезпечення газу з Європи через реверсні поставки. Друге – розбудовування енергетичного комплексу держави з нульовим дефіцитом, «тому що повинен бути фінансовий сенс, щоб бурити і шукати український газ», зазначив Порошенко.

Як повідомлялось, також президент, говорячи про електронне декларування, зазначив, що він сам мав задекларувати все: «від подушок на дивані до чашок на кухні», і вимагає цього ж від інших.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: