Росія кличе до себе українського пілота, який наосліп посадив у Туреччині літак

Росія кличе до себе українського пілота, який наосліп посадив у Туреччині літак
Український пілот Олександр Акопов

Акопов відкидає усі звинувачення в сепаратизмі та у симпатіях до Росії

Міністерство закордонних справ Росії запросило до РФ українського пілота Олександра Акопова, який наосліп посадив пасажирський літак. Про це йдеться в повідомленні дипломатичного відомства в Facebook.

«Український пілот турецької компанії Atlas Global Олександр Акопов, який 27 липня героїчно посадив пошкоджений градом літак у Стамбулі, піддався різкій критиці в Інтернеті нібито за симпатії до Росії», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що приводом для критики стала фотографія Акопова на його сторінці в Facebook, яка є колажем з фотографій глави МЗС Сергія Лаврова і пілота.

«Те, що ви зробили, - поза політикою. Спасибі вам за професіоналізм! Якщо і далі вас будуть критикувати на Батьківщині, приїжджайте – завжди вам раді», - наголошується у повідомленні.

В інтерв'ю українським ЗМІ Акопов заявив, що він народився в Борисполі під Києвом. На питання про те, чому він опублікував фотоколаж з главою МЗС Росії у Facebook, Акопов відповів, що «просто-напросто схожий на Лаврова».

«Симпатії до Росії? Так, у мене є симпатії до Росії. Симпатії до російського хокею. А до футболу - українського. Але живу-то я і працюю в Україні. Звинувачувати мене в сепаратизмі не варто», - зазначив пілот.

Нагадаємо, 27 липня українські пілоти, які керували літаком турецької компанії Atlasglobal, мужньо впоралися з величезним градом і посадили лайнер.

29 липня президент України Петро Порошенко відзначив орденом «За мужність» Олександра Акопова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: