Росія не отримала підтримки в організації виступу у Радбезі ООН представника «ЛНР»

Росія не отримала підтримки в організації виступу у Радбезі ООН представника «ЛНР»
Радбез ООН

Представник Росії заявив, що пособниця окупантів мала подати «повну картину» про стан справ в Україні

Рада Безпеки ООН, яка зібралась у вівторок на відкриті слухання щодо ситуації в окупованих областях на Сході України, відхилила на голосуванні пропозицію РФ заслухати представницю «ЦВК ЛНР» Олени Кравченко.

«Один голос – «за», сім – «проти», сім – «утримались». Таким чином, пропозиція запросити пані Олену Кравченко не було прийняте, оскільки не отримало необхідної кількості голосів», - зазначив головуючий на засіданні постпред Болівії при ООН.

Перед голосуванням представник Росії Василь Небензя заявив, що Кравченко мала подати «повну картину» про стан справ в Україні, і що засідання насправді зібране не для розгляду ситуації на окупованих територіях Донбасу, а для «обговорення майбутніх виборів» у невизнаних формуваннях «ДНР/ЛНР» на сході України.

Водночас представник Швеції від імені групи ініціаторів засідання (Швеції, Нідерландів, Польщі, Великої Британії, США і Франції) наголосив, що виступ представника незаконних формувань «створить небезпечний прецедент» для роботи Ради Безпеки ООН. Крім того, він назвав незаконними заплановані вибори на окупованих територіях на сході України.

Як відомо, Рада Безпеки ООН у вівторок ввечері проводить у Нью-Йорку відкрите засідання щодо ситуації на окупованих територіях України.

Засідання відбувається напередодні анонсованих у Москві та окупаційною владою псевдовиборів на Донбасі.

Напередодні українська сторона підкреслювала, що така ситуація «вимагає термінової реакції» Ради Безпеки ООН.

Раніше у МЗС України заявили, що Росію потрібно виключити з Радбезу ООН за «відверту злочинність».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: