Росію потрібно виключити з Радбезу ООН за «відверту злочинність» – МЗС України

Росію потрібно виключити з Радбезу ООН за «відверту злочинність» – МЗС України

«Злодії лише вдаються до кібератак, крадіжок і маніпуляцій», - підкреслила заступник голови МЗС України Олена Зеркаль

Росію потрібно виключити з Ради безпеки ООН після спроб співробітників ГРУ здійснити кібератаки на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) та Спільну слідчу групу, яка розслідує катастрофу літака МН17.

Про це написала у Facebook заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

«Відмінність між тими, хто прагне справедливості, і злодіями – очевидна. Цивілізовані країни дотримуються процедур, ведуть розслідування, обґрунтовують свої позиції. А злодії лише вдаються до кібератак, крадіжок і маніпуляцій. Окрім атак на ОЗХЗ, атак також зазнала і Спільна слідча група, яка розслідує збиття літака МН17», - написала Зеркаль.

Вона підкреслила, що «розслідування збиття літака МН17 забирає безліч зусиль зі збору і аналізу доказів». «Росія ж не лише як троль, намагається маніпулювати оманливими версіями і відвертими фейками. Росія, як банальний злодій, вдається до зламів систем, кібератак і спроб сфальшувати докази в рамках розслідування Спільної слідчої групи», - зауважила Зеркаль.

«На злодієві й шапка горить – краще порівняння до оприлюднених сьогодні фактів. Така відверта злочинність намірів РФ – зламувати комп’ютерні системи ОЗХЗ, Спільної робочої групи – для того щоб унеможливити розслідування злочинів, вчинених Росією – це відверта дикість і нецивілізованість. Оприлюднена сьогодні інформація має остаточно відкрити очі всім, що Росії не місце в Радбезі ООН», - заявила представник МЗС України.

Раніше повідомлялося, що держави-союзниці НАТО виступили на боці урядів Нідерландів і Великої Британії й закликали Росію припинити «грубі спроби підірвати міжнародне право й інституції» через кібернетичні атаки.

Нагадаємо, влада Нідерландів оголосила про висилку у квітні чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї.

Як відомо, навесні 2018 року ОЗХЗ займалася вивченням замаху на Сергія та Юлію Скрипаль в Солсбері, а також хімічної атаки в Сирії, в здійсненні якої Захід звинуватив режим Башара Асада та РФ. Росія традиційно відкидає всі звинувачення.

Міністерство оборони Нідерландів оприлюднило імена висланих з країни співробітників ГРУ РФ.

У свою чергу перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що Росія дзеркально відповість на висилку чотирьох її громадян Нідерландами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: