Росія пригнала на Донбас черговий «гумконвой»

Росія пригнала на Донбас черговий «гумконвой»
Російський «гумконвой», архівне фото

Який вантаж доставила колона - невідомо

У четвер, 28 червня, 78-й за рахунком «гуманітарний конвой» прибув на контрольовану проросійськими сепаратистами територію Донбасу.

Їх приїзд і виїзд зафіксувала місія ОБСЄ.

«28 червня о 06:19 за московським часом 76-й російський конвой прибув на прикордонний пункт пропуску Донецьк... Всі 17 автомобілів повернулися в Російську Федерацію до 13:25», - повідомили в «Укрінформу» в ОБСЄ.

В інформації зазначається, що, згідно із заявою офіційних осіб РФ, цей конвой вважається 78-им, який був відправлений в Україну. Але, оскільки два з цих конвоїв не перетинали прикордонні пункти «Донецьк» або «Гуково», Місія спостерігачів їх не фіксувала. Отже, виходячи з підрахунку СММ, цей конвой вважається 76-им.

Який вантаж доставила колона - невідомо, оскільки огляд проводився тільки зовні.

Всі автомобілі - 11 вантажних з написом «гуманітарна допомога від Російської Федерації» та 6 допоміжних машин МНС РФ, включаючи карету «швидкої допомоги» - були перевірені «візуально зовні» співробітниками російської прикордонної та митної служб.

Те ж, без огляду внутрішнього вмісту, зробили українські співробітники прикордонної та митної служби, відзначають в місії ОБСЄ.

Нагадаємо, на початку травня чергова колона так званого гумконвою прибула з РФ на окупований Донбас.

Російський «гумконвой» доставив бойовикам військове обладнання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: