Росія відмовилася пустити до ув'язненого Гриба українських лікарів

Росія відмовилася пустити до ув'язненого Гриба українських лікарів
Павло Гриб

Російська сторона також не пускає українського консула до викраденого хлопця

Російська сторона відмовила у задоволенні заяви 19-річного українця Павла Гриба, якого затримали у Гомелі і наразі утримують в Краснодарському СІЗО, про допуск до нього українських лікарів.

«Вчора був адвокат у Павла. Про стан його здоров'я адвокат нічого сказати не може, тому що він не лікар, але є інформація, що Павло писав заяву, щоб надали дозвіл українським лікарям його відвідати. Однак російська сторона йому дала відмову», - сказав в коментарі УНН батько затриманого Ігор Гриб.

При цьому він повідомив, що ЄСПЛ направив ще один лист до РФ про те, що запрошує українських медиків, зокрема лікаря, який з дитинства лікував Гриба, в СІЗО і хоче отримати саме від українських лікарів висновок про стан здоров'я затриманого «перед тим, як суд ухвалить рішення щодо прийняття якихось заходів».

Крім того, ЄСПЛ вимагає від російської сторони надати інформацію про те, яке лікування Гриб отримував в РФ і документацію щодо стану його здоров'я в друкованому вигляді.

Батько затриманого уточнив, що до цього РФ надсилала в ЄСПЛ сканкопії документів, у яких неможливо розібрати текст.

Крім того, за його словами, МЗС направило ноту протесту в зв’язку з недопуском українського консула до затриманого, а також ноту із новим запитом на дозвіл на відвідання Гриба консулом в Краснодарському СІЗО.

Батько Павла Гриба уточнив, що російська сторона ігнорує вимоги консула України про зустріч з ним. Крім того, за його даними, МЗС України сьогодні направило ще одну ноту з вимогою допуску до затриманого українських лікарів. Гриб-старший додав, що список медиків був переданий в РФ раніше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: