Росія внесла Світовий конгрес українців до свого «чорного списку»

Росія внесла Світовий конгрес українців до свого «чорного списку»

СКУ потрапив у список попереднього «патріотичного стоп-листа» в РФ

Російська влада внесла Світовий конгрес українців до списку «небажаних організацій» і зараз вирішує, чи залишати його там на постійній основі. Про це президент СКУ Євген Чолій розповів в інтерв’ю «Укрінформу».

«СКУ потрапив у список попереднього «патріотичного стоп-листа» в РФ», – сказав Чолій. 

Зараз, за його словами, цілих три відомства вирішують, чи бути СКУ у цьому списку постійно. Така ситуація, визнає президент СКУ, може значно ускладнити відносини між конгресом та українськими організаціями в Росії.

Варто зауважити, що внесення до «стоп-листа» відбулося у цілком непрозорий спосіб: ніхто не повідомив, що розглядається це питання, не звертався, не надав можливості представити свою позицію. СКУ дізнався про такий розвиток подій зі ЗМІ.

Що стосується діяльності українських організацій у Росії, то міністерство внутрішніх справ РФ і суд ліквідували дві найважливіші українські крайові організації – Об’єднання українців Росії та Федеральну національно-культурну автономію українців Росії. Українці в Росії вже двічі намагалися відновити їх, але спроби були невдалими, повідомив Чолій. 

Сьогодні, за його словами, до складу СКУ належить п'ять регіональних організацій з Росії, вони беруть участь у заходах СКУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: