Росія запроваджує санкції проти американських дипломатів

Росія запроваджує санкції проти американських дипломатів

Росія не забарилася з відповіддю на нові санкції США проти РФ

Росія у відповідь на нові санкції США заборонила американським дипломатам користуватися дачею у Срібному Бору і складом у Москві, а також вимагає скоротити штат американських дипломатів у РФ. Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ Росії.

«…Пропонуємо американській стороні до 1 вересня ц.р. привести кількість дипломатичних і технічних співробітників, що працюють в посольстві США в Москві, в генеральних консульствах в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, в точну відповідність з кількістю російських дипломатів і співробітників технічного персоналу, які перебувають у США. Це означає, що загальна кількість персоналу, зайнятого в американських дипломатичних і консульських установах в Російській Федерації, скорочується до 455 осіб. У разі нових односторонніх дій американської влади щодо скорочення чисельності наших дипломатів у США за цим піде дзеркальна відповідь», - йдеться в заяві.

Далі МЗС РФ повідомляє, що «російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США в Росії всіх складських приміщень на вул. Дорожній у Москві й дачі в Срібному Бору».

МЗС Росії заявляє, що залишає за собою право в порядку взаємності і на інші заходи, які можуть зашкодити інтересам США.

Нагадаємо, Сенат США в ніч проти п’ятниці майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії.

Президент РФ Володимир Путін назвав «особливим цинізмом» нові санкції США.

Декілька днів тому голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав європейських парламентаріїв обговорити можливу відповідь Євросоюзу на ухвалення США нових санкцій відносно РФ, які можуть зачепити інтереси ЄС.

Натомість президент Литви підтримала нові санкції США проти РФ, попри критику Євросоюзу.

Читайте також: Нові санкції: не лише проти Росії, а й проти Трампа?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: