Росія задіяла спецслужби, щоб зігнати кримських татар на «вибори» - Чубаров

Росія задіяла спецслужби, щоб зігнати кримських татар на «вибори» - Чубаров
Вибори в РФ

Проросійська влада Криму різними способами намагається підвищити явку на президентських виборах

Росія задіяла спецслужби, аби забезпечити явку кримських татар на дільниці для голосування під час  незаконних «виборів» президента РФ.

Про це в інтерв'ю «Голосу Америки» заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. 

За його словами, проросійська влада Криму різними способами намагається підвищити явку на президентських виборах, в тому числі і з боку кримських татар. 

«Особлива увага приділяється кримськотатарській частині електорату, і таке відчуття, що цього разу окупанти хочуть відігратися за тотальну неучасть кримських татар в імітованому «референдумі» 2014 року», заявив Чубаров.

«Влада чинить тиск на всі сегменти кримськотатарського громадського і соціального життя: викликають в ФСБ імамів, деяких з них, тих, хто демонстрував відмінність своєї позиції від позиції духовного управління мусульман Росії, акуратно попереджають, що вони можуть бути відлучені від своїх громад, і їм буде взагалі заборонено займатися релігійним просвітництвом», - додав голова Меджлісу. 

Також, за словами Чубарова, керівництво Кримського індустріально-педагогічного університету здійснювало помітний тиск на студентів, «вдаючись до погроз, що якщо ті не проявлять належну суспільну активність у сенсі голосування на виборах, то їм тоді буде складно далі вчитися».

Тиск, за словами Чубарова, відчувають вчителі, які складають списки дітей та їх батьків, проводять з ними бесіди.

«Рекрутують людей для участі у виборах і через кримськотатарських підприємців ... Для Путіна і його оточення дуже важливо, щоб у Криму була не просто продемонстрована явка, а така явка, ступінь якої був би набагато вищий, ніж у Росії, в тому числі і серед кримських татар», - вважає Чубаров.

Як відомо, Європарламент відмовився направляти спостерігачів на вибори в Росію.

У МЗС України також анонсували введення санкцій проти осіб, які сприяють проведенню виборів президента Росії на території анексованого Криму.

Раніше Верховна Рада закликала світ завадити виборам президента Російської Федерації в анексованому Криму та не визнавати їх легітимними.

До слова, «Первый канал» Росії в день тиші перед виборами президента продемонструє пропагандистський фільм «Крим».

Читайте також статтю: Путовибори у Севастополі. Чому хвилюється окупаційна адміністрація

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: