Росіяни і американці знову не змогли домовитися щодо ракетної угоди

Росіяни і американці знову не змогли домовитися щодо ракетної угоди
30 січня в Пекіні відбулася зустріч представників країн «ядерної п'ятірки»
Фото: REUTERS / Thomas Peter / Pool

У Пекіні проходить конференція щодо Договору нерозповсюдження ядерної зброї

Представники США і РФ в рамках переговорів у Пекіні не змогли досягнути жодного прогресу для вирішення протиріч навколо угоди про знищення ракет середньої і малої дальності (РСМД). Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters із посиланням на ТАСС.

Заступник міністра закордонних справ РФ по контролю над озброєнням і питанням нерозповсюдження Сергій Рябков розповів російським ЗМІ про хід переговорів.

Отже, Вашингтон вже 2 лютого 2019 року може почати процедуру виходу із угоди РСМД, яка триватиме наступні шість місяців.

Переговори відбулися в рамках проведення в столиці КНР конференції щодо Договору про нерозповсюдження ядерної зброї за участю постійних членів Ради Безпеки ООН. США на переговорах в Пекіні представляли заступник Державного секретаря США Андреа Томпсон і Постійний представник США на конференції із роззброєння Роберт Вуд. 

 Як відомо, США вимагають ліквідувати ракету 9М729, щоб зберегти ракетний договір. Саме про це йшла мова на переговорах США і Росії в Женеві 15 січня. Обидві сторони залишилися розчаровані результатами зустрічі.
 
Пізніше в США заявили, що розпочнуть процес ліквідації договору про ракети 2 лютого. Днями в Росії представили ракету 9М729, яку вимагає ліквідувати Вашингтон. Після цього в Держдепартаменті заявили, що демонстрація озброєння не переконала Штати в дотриманні Росією умов договору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: