Росіяни вивезли в рамках «культурної програми» нову групу української молоді

Росіяни вивезли в рамках «культурної програми» нову групу української молоді

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що не мають права забороняти подібні ініціативи

З Києва до Новгорода прибула група молодих українських художників.

Про це повідомляється на сайті Російського центру науки і культури в Києві.

За його інформацією, живописці приїхали до міста 16 серпня, вони є учасниками міжнародного мистецького проекту «Три Софії: Софія Київська, Софія Новгородська, Софія Полоцька». У Росії у них будуть «пленери, творчі зустрічі та дискусії».

У центрі заявляють, що разом з українцями подорожують також молоді художники з Білорусі та РФ.

Повідомляється, що проект реалізується Міждержавним фондом гуманітарної співпраці країн СНД за підтримки Росспівробітництва, представництвом якого в Україні є вищезгаданий центр, Міністерства інформації Білорусі, а також Українського фонду культури, і приурочений до 1030-річчя Хрещення Русі.

«Підсумкова виставка буде розгорнута 2 вересня в Софійському соборі в Полоцьку (Білорусь - ред.) і стане одним з головних подій святкувань 1155-річчя цього древнього білоруського міста і 500-річчя білоруського друкарства», - сказано в повідомленні.

На зустрічі з учасниками проекту, що пройшла в російському центрі в Києві, виступив його керівник Костянтин Воробйов.

«Три Софії» - частина великої міжнародної гуманітарної акції «Мінська ініціатива». в рамках якої цього року вже пройшли презентації альманаху молодих поетів Росії, України й Білорусії «Terra poetica», відбулися семінари і творчі дискусії «Особливий театр для особливого глядача», що об'єднали режисерів, драматургів, педагогів і психологів з трьох країн з метою створення нових лялькових вистав для дітей, які страждають вродженими захворюваннями», - розповів він.

Як повідомлялося, 12 серпня Російський центр науки і культури в Києві відправив близько 70 учнів українських шкіл до Москви і Санкт-Петербурга для участі в навчально-освітній програмі Росспівробітництва «Здрастуй, Росія!».

Вивіз українських учнів до РФ викликав обурення у Верховній Раді. Нардеп Наталія Веселова направила депутатський запит у низку українських відомств з вимогою пояснити ситуацію.

Глава СБУ Василь Грицак доручив співробітникам служби розібратися з вивезенням школярів.

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що не мають права забороняти подібні ініціативи.

Як відомо, Російський центр науки і культури в Києві є представництвом в Україні Федерального агентства РФ у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарної співпраці (Росспівробітництво).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: