Російський хакер заявив про причетність до кібератак у США

Російський хакер заявив про причетність до кібератак у США

Хакер на суді заявив, що виконував різні завдання під керівництвом співробітників ФСБ

Хакер з російського міста Єкатеринбург заявив про свою причетність до хакерських атак у США, зокрема, до зламу комітету Демократичної партії США.

Про це повідомляє видання The Bell.

Хакер на ім’я Костянтин Козловський є, окрім всього, одним з основних обвинувачених у справі групи Lurk — її учасників звинувачують в численних банківських зламах. Фігуранти цієї справи були затримані у 2016 році.

Як стало відомо The Bell, у серпні 2017 року Козловський дав свідчення в Московському міському суді, з яких випливало, що він нібито багато років співпрацював з ФСБ і за дорученням її співробітників займався, в тому числі, зламами на території США.

Хакер на суді заявив, що «виконував різні завдання під керівництвом співробітників ФСБ, зокрема, «злам »Національного комітету Демократичної партії США та електронного листування Хілларі Клінтон», а також «зламував дуже серйозні військові підприємства США та інші організації».

Зазначається, що протокол судового засідання був викладений на сторінці Козловського в Facebook, там же оприлюднений і аудіозапис засідання. Достовірність цих документів та самої сторінки Козловського у соцмережі виданню підтвердили два близькі до хакера джерела.

Суддя Московського суду підтвердила, що це засідання дійсно відбулось 15 серпня 2017 року.

The Bell додає, що судячи з документів на сторінці Козловського, про свою роботу на ФСБ він вперше заявив ще в листі 1 листопада 2016 року. У ньому він згадує і атаки на сервери комітету Демократичної партії. Козловський пише, що займався ними за дорученням співробітника ФСБ, якого він називає «Іллею». Пізніше хакер почав стверджувати, що під псевдонімом «Ілля» його курирував майор ФСБ Дмитро Докучаєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: