Російський опозиціонер пояснив, чому росіяни стали менше підтримувати «приєднання» Криму

Російський опозиціонер пояснив, чому росіяни стали менше підтримувати «приєднання» Криму

Ілля Пономарьов, колишній депутат Державної думи РФ

Фото: Станіслав Груздєв, Главком

За чотири роки цифра підтримки анексії українського півострова впала з 85% до 45%

Рівень підтримки «приєднання» українського півострова Крим до РФ впав у два рази. Це означає, що у росіян наступає протверезіння. Ілюзії та ейфорія від «Кримнашу» проходять. Такі думки висловив колишній депутат Державної Думки РФ, який єдиний, хто проголосував проти анексії півострова, Ілля Пономарьов під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Після анексії Криму у 2014 році політику Путіна підтримувало 85% громадян РФ. Зараз цифра підтримки «приєднання» півострова впала до 45%. Такі цифри навів Пономарьов.

«Але це все одно багато. Ми бачимо, що для росіян ефект від ідей вставання з колін, ідей великої держави, американцям ніс втерли, бази НАТО вигнали – це все змінюється економічними проблемами. Ці економічні проблеми викликані саме окупацією. Ще у 2015 році були прямі ефекти. Для того, щоб побувати міст через Керченську протоку було скасовано будівництво двох важливих мостів у Росії -  у Новосибірську через річку Об, та в Іркутську через річку Лена», - розповідає колишній російський депутат.

Реальні зарплати різко впали після анексії Криму. Курс рубля також знизився. «При цьому протягом першого року окупації півострова російський уряд полюбляв пояснювати таку ситуацію тим, що це не пов’язано з Кримом, а пов’язано з падінням цін на нафту. Але ціни на нафту виросли,  а курс рубля ні разом із цінами. І нарешті люди почали це розуміти», - продовжує політик.

В Криму також не дуже райдужні настрої від хазяйнування Росії.

 «У мене багато знайомих кримчан, які підтримували Путіна. Але і вони зараз говорять, що все, що відбувається в Криму, не відповідає їхнім очікуванням, ніякого процвітання не прийшло. Звісно, соціальні виплати виросли, але і ціни вищі, аніж в Україні. Усі сподівалися, що розженуть корупціонерів партії регіонів, але ці люди перефарбувалися в «Єдину Росію», тому вони залишилися біля влади. Нічого не змінилося», - пояснює Пономарьов.

Він також розповів про місцеві конфлікти в середині окупаційної влади. «У Севастополі триває затяжний конфлікт між двома групами. Одну прислали з Москви, а друга – «мера» Чалого. Існують також конфлікти довкола «голови» республіки Крим Аксьонова. І навіть героїня «кримської весни» Наталія Поклонська, божевільна, яка була обрана до Держдуми, виявилася ледь не єдина, хто виступив проти пенсійної реформи. Як наслідок її зняли з усіх позицій. Це все свідчення того, що ілюзії, які гуляли, прийшли до свого завершення», - підсумував політик

Переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: