Російський патріарх стривожений тим, що діти зловживають гаджетами

Російський патріарх стривожений тим, що діти зловживають гаджетами

«Якщо наступне покоління буде виховане в прагненні постійно отримувати задоволення, то ми багато чого втратимо», - заявив Кирило

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вважає, що тотальне захоплення дітей гаджетами може привести в майбутньому до серйозних негативних наслідків для них самих і для всієї країни.

Про це він сказав, відповідаючи на питання учасників VIII Загальноцерковного з'їзду з соціального служіння, який завершується в п'ятницю, 19 жовтня, в Москві.

«Зловживання електронними іграми і занурення в них дітей - величезна помилка батьків і величезне завдання (боротися з цим – ред.) для держави. Якщо наступне покоління буде виховане в прагненні постійно отримувати задоволення, то ми багато чого втратимо», - заявив Кирило.

Він пояснив, що якщо дитина більшу частину часу приділяє «тому, щоб отримувати задоволення», то у нього формуються «стійкі нахили: задоволення - це головне».

Тим часом, за словами патріарха, було б «неправильним підходом ігнорувати уроки минулого»: важко уявити, сказав він, що було б, якби і наші предки були орієнтовані на одні задоволення, а не на подвиги.

«Здатність людини здійснювати подвиг повністю суперечить ідеї отримувати задоволення», - підкреслив глава РПЦ.

«Здається, що особливого: сидить дитина в своєму гаджеті і грає. Однак це дуже поганий синдром», - вважає Кирило, на думку якого необхідно «постаратися ввести дітей в режим, коли отримання задоволення не є пріоритетом».

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що теракт в коледжі Керчі став результатом глобалізації, «включаючи соцмережі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: