Російський публіцист пояснив, чому не існує ніякої російської нації

Російський публіцист пояснив, чому не існує ніякої російської нації

Невзоров вважає, що коли мова йде про якийсь народ, потрібно говорити про тривалість його існування

Російського народу ніколи не було, а поняття російської нації неможливо застосувати ні до одного періоду російської історії. Під словом «народ» треба розуміти людей, вільних у своїх діях і висловлюваннях, а в Росії таких абсолютна меншість

Про це заявив російський публіцист Олександр Невзоров, – повідомляє «The business Кур’єр».

«Не існує жодної російської нації. І кажу це не тому, що я який-небудь русофоб. Я не русофоб. Для мене національного питання просто не існує. Більш ідіотською речі, ніж поділ за національністю, я не знаю. Як і всякі межі, патріотизми, це одна з головних бід людства», – зазначив він.

Публіцист пояснив, що коли мова йде про якийсь народ, потрібно говорити про тривалість його існування.

«До середини 16 століття і зовсім ніякого російського народу бути не могло, так як Русь була структурним підрозділом Орди і змогла позбутися її влади тільки тоді, коли сама Орда вже зруйнувалася під тягарем власної непотрібності і економічної безглуздя. Потім прийшов Петро, який взагалі все російське, автентичне, національне, що було на той момент накопичено за кілька століть, знищив як щось абсолютно непотрібне», – продовжив він.

Невзоров підкреслив, що за царя Петра Першому Росія стала принципово іншою державою.

«До другої половини 19 століття 60 %-70% її населення, так званого російського народу, що знаходився в рабстві у 20-30%. І це рабство було абсолютним, аж до можливості зґвалтувати і вбити коли хочеш, відірвати від сім’ї, купити, продати. І це, вибачте, єдиний народ? Народ не може бути сформований із рабів і панів. Під словом «народ» ми повинні розуміти тих, хто вільний у своїх діях і висловлюваннях. Але таких в Росії абсолютна меншість», – додав він.

Публіцист також нагадав, що «народ» на довгий час забув власну мову, а герої роману Льва Толстого висловлювалися по-французьки.

«А потім ми бачимо, як той самий «народ» протягом кількох десятків років люто гвалтує і вбиває сам себе, легко відмовляючись від усякої національної ідентичності і розбавляючи її в понятті «радянський». Абсолютно незрозуміло, куди тут самому поняттю «народу», «нації» вписатися», – підсумував він. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: