Санду закликала вийти людей на протест проти рішень парламенту

Санду закликала вийти людей на протест проти рішень парламенту
Майя Санду назвала сьогоднішнє голосування парламенту захопленням влади

Новообрана президент закликала громадян вийти на протест під стіни парламенту 6 грудня

Новообраний президент Молдови Майя Санду закликала громадян вийти в неділю 6 грудня на протест після резонансних рішень, які ухвалив сьогодні, 3 грудня, парламент. Про це Санду заявила на брифінгу, повідомляє TV 8.

«Те, що відбулося сьогодні, є ще одним доказом того, що в парламенті зібралася група злочинців, яка не поважає конституцію, закони і своїх громадян. Коли парламент стає проти людей, цей парламент потрібно розпустити. У неділю виходимо всі на площу Великих національних зборів, щоб сказати, що думає народ», – заявила Санду на брифінгу.

Вона зазначила, що депутати ПСРМ і партії «Шор» всього «за декілька хвилин ухвалили важливі законопроєкти, включаючи проєкт про державний бюджет».

«Проєкти, які містять в собі схему на схемі, які ляжуть на плечі громадян. Ігор Додон і соціалісти не зробили жодних висновків з останніх виборів», – сказала Санду.

Вона додала, що звернеться до Конституційного суду з вимогою анулювати прийняті закони. Партія «Платформа Гідність і правда» (DA) також заявила, що звернеться до Конституційного суду з вимогою скасувати результати голосування, оскільки воно відбулося без дотримання належних процедур.

Як повідомлялося, сьогодні, 3 грудня, парламент Молдови урізав повноваження президента після перемоги Санду.

2 грудня, новообрана президент Молдови Мая Санду заявила про спробу «захоплення влади» через внесений депутатами проєкту, що пропонує забрати у президента контроль над спецслужбою країни.

Нагадаємо, проєвропейська Мая Санду, лідер партії «Дія та солідарність» (PAS), у другому турі президентських виборів отримала 57,75% голосів виборців, тоді як її суперник, чинний президент Молдови Ігор Додон  – 42,25%.

До слова, Санду виступила проти силового вирішення конфлікту в Придністров’ї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: