САП саботує розгляд в суді справи Мартиненка – адвокат

САП саботує розгляд в суді справи Мартиненка – адвокат
Микола Мартиненко 

За словами Бойка, САП передала до суду непрофесійно оформлений обвинувальний акт

Шевченківський райсуд Києва повернув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для усунення недоліків обвинувальний акт по справі екс-депутата Миколи Мартиненка. НАБУ і САП всіма способами затягують розгляд в суді цієї справи.

Про це заявив адвокат Петро Бойко, коментуючи підготовче засідання Шевченківського райсуду Києва по об'єднаній справі «Енергоатому» та Східного ГЗК, повідомила прес-служба колишнього депутата.

«НАБУ і САП передали до суду відверто провальну справу, там немає навіть складу злочину, а замість збитків – держава отримала прибуток. НАБУ і САП ознайомились із матеріалами захисту і прекрасно це знають. Тепер вони під різними приводами саботують розгляд справи в суді і намагаються відтягнути свою ганьбу», - зазначив захисник.

За словами Бойка, САП передала до суду непрофесійно оформлений обвинувальний акт.

«І це після двох років гучних заяв НАБУ-САП про те, що вони зібрали якісь там докази. Шевченківський райсуд повернув обвинувальний акт в САП для усунення недоліків. Можливо, що прокуратура навмисно допустила помилки, аби затягнути початок розгляду справи по суті. Але захист буде добиватися якнайшвидшого початку судового процесу. Ми хочемо розгляду справи по суті і впевнені у своїй перемозі», - сказав адвокат.

Він повідомив, що на першому ж засіданні суду 21 червня антикорупційна прокуратура не один раз продемонструвала свою заанґажованість та непрофесіоналізм. «САП пішла на безпрецедентний крок - намагалася по другому колу обмежити Миколу Мартиненка та інших фігурантів справи в їхніх правах уже після закінчення розслідування і після передачі справи до суду для розгляду по суті. Прокурор САП безпідставно вимагав встановити їм обмеження у вигляді додаткових обов'язків, які існували до передачі справи до суду (в т.ч. - обмежити пересування). Хоча ці обов'язки були давно скасовані судами як необгрунтовані», - наголосив Бойко.

Він назвав дії САП «абсурдом». «Наприклад, прокурори разом із НАБУ хотіли заборонити одним фігурантам справи спілкуватися з іншими, які разом присутні в судовій залі. Тобто, якщо один з іншим привітався – це формально вже порушення їхніх обов'язків і тягне за собою покарання», - сказав адвокат.

«Суд відмовив у такій вимозі САП. Адже Микола Мартиненко раніше не порушив жодного накладеного на нього зобов'язання, нікуди не ховався і завжди повертався до України. В 2015 році він добровільно відмовився від депутатського імунітету. І лише завдяки його тиску НАБУ і САП через два роки передали справу до суду. Бо їм не було чого туди передавати», - заявив Бойко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: