Сбербанк Росії, який визнав паспорти «Л/ДНР», може відбутися… попередженням

Сбербанк Росії, який визнав паспорти «Л/ДНР», може відбутися… попередженням

Конкретного рішення щодо введення санкцій проти Сбербанку досі немає

Санкції, які може бути накладено на Сбербанк Росії за обслуговування за так званими паспортами «Л/ДНР», можуть бути мінімальними: попередження чи штраф. Про це у коментарі «Главкому» розповів член ради Нацбанку Тимофій Мілованов.

«Анулювання ліцензії – це максимальне покарання. Можна, наприклад, попросити Сбербанк не повторювати такого. Так, у нас війна, але якби війни не було і порушення незначне, зроблене вперше або внаслідок помилки, його просять виправити. Якщо помилка є системною, можуть бути накладені жорсткі покарання, включаючи передачу інформації до правоохоронних органів», – розповів він.

Мілованов зазначив, що конкретного рішення щодо введення санкцій проти Сбербанку наразі немає. «Має бути проведене розслідування. Це займе час. Рішення про санкції прийматиме правління», – додав він.

За словами економіста, Нацбанку потрібна конкретна інформація, на основі якої буде прийняте подальше рішення. «Вони можуть у рамках нагляду запросити в Сбербанку інформацію про те, чи дійсно вони обслуговують за паспортами «Л/ДНР». Докази ж можуть з’являтися з різних джерел: або служба безпеки може надати якісь докази, або сам НБУ в рамках розслідування запросити інформацію. В таких умовах було б актуально, якби розслідуванням займались паралельно і спецслужби, і регулятор», – сказав він.

«Я думаю, що розслідування триватиме більше тижня – може, кілька тижнів», – уточнив Мілованов.

Раніше повідомлялося, що Національний банк ініціюватиме перед Радою нацбезпеки і оборони питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні – ПАТ «Сбербанк».

Нагадаємо, Сбербанк Росії заявляє, що почав обслуговувати у своїх відділеннях клієнтів, що надають «паспорти» самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що Сбербанк Росії повинен припинити роботу в Україні, і закликав НБУ ввести санкції стосовно банку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: