СБУ блокувала корупційну схему в одному із вишів на Полтавщині

СБУ блокувала корупційну схему в одному із вишів на Полтавщині

Представники вишу систематично вимагали гроші від студентів заочного відділення за складання заліків та екзаменаційних сесій

Співробітники СБУ блокували незаконний механізм отримання неправомірної вигоди в одному із вищих навчальних закладів Полтавської області. Про це йдеться в повідомленні Служби безпеки.

«Правоохоронці встановили, що представники вишу систематично вимагали гроші від студентів заочного відділення за складання заліків та екзаменаційних сесій. Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання шістдесяти шести тисяч гривень з двадцяти двох студентів навчальної групи за здачу випускного державного іспиту. 

Співробітники СБУ затримали працівника деканату та старосту групи на робочому місці після отримання всієї суми хабара», - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в деканаті правоохоронці виявили ще понад тридцять п’ять тисяч гривень незаконно одержаних коштів. Гроші були розкладені по конвертах з позначенням навчальних груп та осіб, яким вони призначалися. 

Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368, ст. 369-2 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Операція з викриття злочинних дій проводилась спільно з управлінням захисту економіки Нацполіції в Полтавській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: