СБУ затримала українця, який поширював російську пропаганду

СБУ затримала українця, який поширював російську пропаганду
Фото: прокуратура Автономної Республіки Крим

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання громадянина

Прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з працівниками Служби безпеки затримано громадянина України, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

«В рамках кримінального провадження за фактами розв’язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України проведений обшук за місцем мешкання громадянина, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 110 ч. 2 Кримінального кодексу - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, шляхом створення та розміщення в мережі інтернет ряду відеосюжетів із закликами про зміну меж території та державного кордону України», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що під час обшуку виявлені та вилучені предмети і документи, які підтверджують вчинення особою інкримінованого кримінального правопорушення та свідчать про продовження ним злочинної діяльності на шкоду суверенітету та  територіальної цілісності України.

«За наслідками проведеного обшуку громадянин затриманий. Найближчим часом до суду буде спрямовано клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на час проведення досудового розслідування», - заявили в прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 6 листопада, вранці в офіс юриста і колишньої заступниці голови Київської міської державної адміністрації Ірени Кільчицької з обшуком прийшли співробітники Служби безпеки України. За словами Кільчицької, співробітники спецслужб шукають докази сепаратистської діяльності матері загиблої в автомобільній катастрофі Ірини Бережної. 

В СБУ заявили, що Олена Бережна систематично проводить акції протесту, які спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: