Сенат Польщі посилив правила працевлаштування іноземців

Сенат Польщі посилив правила працевлаштування іноземців
Заробітчани у Польщі

Зміни стосуються насамперед іноземців із України, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, Росії, які виконують сезонні роботи

Сенат Польщі ухвалив так звану директиву про сезонних працівників, спрямовану на запобігання зловживанням у сфері працевлаштування іноземців.

Згідно з документом, передбачається, зокрема, введення оплати у розмірі 30 злотих (7 євро) за реєстрацію заяви про надання роботи іноземному працівникові.

Сенатор керівної в Польщі партії «Право і справедливість» Пшемислав Блащик зазначив, що новий закон регулюватиме ситуацію із заявами про намір працевлаштувати іноземця, якими чимало роботодавців зловживало.
Зміни стосуються насамперед іноземців із України, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, Росії, які виконують сезонні роботи.

Віце-міністр родини, праці і соціальної політики Марцін Зєлєнєцький переконує, що їх працевлаштування не може відбуватися неконтрольовано. Тому вводиться обов'язок інформування про обставини, пов'язані з прийняттям на роботу таких працівників, щоб зробити можливою перевірку, чи заяви використовуються згідно з призначенням і протягом якого часу іноземець працює.

Крім того, роботодавець має повідомляти про те, чи іноземний працівник влаштувався на роботу, чи ні. Дозвіл на сезонні роботи стосуватиметься періоду до дев'яти місяців протягом календарного року.

Після поправок Сенату, закон знову потрапить на розгляд Сейму. Нові правила мають набути чинності 1 січня наступного року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: