Сенатор РФ пожалкував, що Москва не може діяти як Пекін

Сенатор РФ пожалкував, що Москва не може діяти як Пекін
Костянтин Косачьов

Косачьов вважає РФ несправедливо розкритикованою за всі проблеми

Керівник комітету Ради Федерації по міжнародним справам Костянтин Косачьов в інтерв’ю для видання «Коммерсантъ» поскаржився на те, що РФ не може діяти на міжнародній арені так само, як це робить КНР. За його словами РФ чи не єдина «велика держава», яка кидає виклик однополярному світу на чолі із США.

Проте, на відміну від КНР, РФ робить це «у прямій боротьбі». В той же час китайці більше покладаються на економічну могутність, коли кидають виклик однополярному світу на чолі із США. За словами Косачьова він би і радий, щоб РФ діяла так само як і КНР в протистоянні із США. Проте, як визнав російський сенатор, іншого вибору в Москви немає через «проблеми із економічними реформами». Тому поки КНР в першу чергу веде економічне протистояння із США, «РФ покладається на політичні інструменти».

Як відзначив керівник комітету Ради Федерації по міжнародним справам, відповідна російська політика знаходить підтримку решти країн БРІКС. Проте, оскільки РФ бере на себе ініціативу, то і «стає головним об’єктом критики». Як наслідок, за словами Косачьова, РФ починають звинувачувати «в абсолютно всіх проблемах в країнах Заходу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: