Сенатор США: Трамп не проти нових сакцій проти Росії

Сенатор США: Трамп не проти нових сакцій проти Росії
Сенатор Марко Рубіо

На думку сенатора, нові санкції проти РФ більше занепокоїли Держдеп

Президент США Дональд Трамп не має нічого проти введення нових санкцій відносно Росії, однак цьому чинить опір Держдепартамент, який намагається налагодити діалог з Москвою.

Таку думку висловив сенатор Конгресу США Марко Рубіо.

«Я вважаю, що центром опору (санкцій проти РФ – ред.) є не президент, - сказав він в інтерв'ю телекомпанії NBC. - Я не думаю, що у президента є якісь проблеми з введенням додаткових санкцій проти Росії. Я вважаю, що занепокоєння насправді виходить від Держдепартаменту, а причина цього наступна: там заявляють, що намагаються змусити росіян співпрацювати з ряду областей, і що це (введення санкцій - ред) може відкинути нас назад», - сказав Рубіо .

«Це законний аргумент, я думав про це, але я з цим не згоден», - зазначив сенатор.

«І, як ви спостерігали на цьому тижні, більшість моїх колег також не згодні з цим», - додав він, маючи на увазі прийняття Сенатом Конгресу законопроекту про введення нових санкцій відносно РФ у відповідь на можливе втручання Москви в президентські вибори в США.

Рубіо також висловив надію, що в разі подальшого схвалення документа Палатою представників, Трамп підпише його.

«Я сподіваюся на це. Важливо послати сигнал, що це неприпустимо», - стверджуває Рубіо, кажучи про вплив РФ на торішні американські вибори.

Як відомо, 15 червня Сенат Конгресу США завершив процедуру схвалення законопроекту, який передбачає нові санкції проти Росії.

Нагадаємо, Сенат США вже прийняв окрему поправку до закону про санкції щодо Росії, щоб дозволити співпрацю Національному космічному агентству США (NASA) по російським двигунам для ракет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: