Сенцов попросив опублікувати свій заповіт

Сенцов попросив опублікувати свій заповіт

Заповіт був складений Сенцовим в колонії міста Лабитнангі 7 вересня

Український режисер-політв’язень Кремля Олег Сенцов попросив опублікувати заповіт.

Лист Громадському 26 жовтня передала його сестра Наталія Каплан.

У листі від 7 вересня 2018 року Сенцов заповідає екранізацію своїх робіт режисерці Євгенії Врадій. Також він призначив спадкоємцями своїх дітей - Аліну та Владислава.

Опублікований повний текст листа Сенцова:

«Я, Сенцов Олег Геннадійович, перебуваючи при здоровому розумі й твердій пам'яті заповідаю в разі моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме «Носорог», «Кай», а також написані мною в неволі «Блистательный мир», «Вороны» та « Кристи» моїй соратниці й другому режисерові Євгенії Врадій у якості режисера-постановника. У разі її відмови, вона має право обрати, кому передоручити ці екранізації, а також обрати компанію виробника цих фільмів.

Правонаступниками, спадкоємцями і одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті я призначаю моїх дітей: Сенцову Аліну і Сенцова Владислава. Заповіт складено у ВК-8 м. Лабитнангі в присутності і завірено моїм адвокатом Дінзе Дмитром. 07.09.18».

Нагадаємо, у вересні Каплан повідомила, що Сенцов написав заповіт на свою творчість в разі смерті.

Як відомо, Сенцов став лауреатом премії Європарламенту за свободу думки імені Андрія Сахарова 2018 року. Таке рішення ухвалили 25 жовтня у Страсбурзі лідери Європарламенту. 

Раніше адвокат Дмитро Дінзе заявляв, що Сенцов 6 жовтня припинить голодування. У листі, який Сенцов передав адвокатові, він пояснив, чому завершує голодування, яке тривало з травня.

За словами Дінзе, шанси Сенцова вийти з голодування – 50 на 50. За словами адвоката, існує великий ризик, що Сенцов не вийде з голодування через «незворотні процеси» у внутрішніх органах.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: