«Сенсаційні» результати виборів. Кремлівські соціологи вже все підрахували, але є ще «інтрига»

«Сенсаційні» результати виборів. Кремлівські соціологи вже все підрахували, але є ще «інтрига»

Згідно з даними опитувань на виході з виборчих дільниць, проведених прокремлівськими соціологами лідирує, звичайно, список «Єдиної Росії»

Керівник Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ) Валерій Федоров вважає, що інтрига в боротьбі партійних списків полягає у тому, хто посяде друге місце на виборах в Держдуму зберігається.

Згідно з даними опитувань на виході з виборчих дільниць, проведених ВЦИОМ, список «Єдиної Росії» на чолі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим отримує 44,5%голосів виборців, друге місце займає ЛДПР з 15.3%, вона відтісняє на третю сходинку КПРФ, яка набирає 14,9%. Також в нове скликання проходить «Справедлива Росія» з 8,1%.

За словами Федорова, між даними ЛДПР і КПРФ «не дуже велика різниця».

«Весь день, з самого ранку (як проводився екзит-пол) вони йшли поруч. На 20:00 годину ЛДПР все-таки трохи випереджала (КПРФ)», - повідомив він.

Опитування проводилося на тисячі виборчих дільниць в 73 суб'єктах РФ, було опитано більше 112 тисяч чоловік. Відповіли на питання соціологів 65% респондентів, відмовилися відповідати - 35%.

Вибори в Держдуму пройшли за змішаною системою: 225 депутатів обиралися за партійними списками, 2225 - по одномандатних округах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: