Серію нападів у Лондоні кваліфікували як теракт

Серію нападів у Лондоні кваліфікували як теракт
Жертва теракту у Лондоні
Фото: The Sun

Терактами визнали наїзд фургона на перехожих на Лондонському мосту і напад з ножем на відвідувачів ринку в столичному районі Боро

Британська поліція назвала два з трьох інцидентів, що сталися напередодні в Лондоні, терактами.

Про це йдеться в повідомленні поліції Twitter.

Зокрема, терактами визнали наїзд фургона на пішоходів на Лондонському мосту і напад з ножем на відвідувачів ринку в столичному районі Боро.

У той же час, у поліції повідомили, що інцидент в Воксхолле не пов'язаний з подіями на Лондонському мосту і на ринку в Боро.

Президент США Дональд Трамп Twitter заявив, що Сполучені Штати Америки готові надати допомогу Великобританії в зв'язку з терактами в Лондоні.

«США зроблять все можливе, щоб допомогти Лондону і Сполученому королівству. Ми з вами! Бережи вас Господь!», - написав Трамп.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 4 червня у столиці Великобританії на Лондонському мосту мікроавтобус в’їхав в натовп перехожих. ЗМІ повідомляли, що постраждали щонайменше п'ять-шість людей.

Після цього чергова надзвичайна подія сталася на ринку Боро - найвідомішого ринку британської столиці. Саме тут свідки чули постріли і заявляли про напади з ножем. В цьому районі розташовується багато пабів та ресторанів.

Третій випадок зафіксовано в районі Воксхолл, приблизно за 3 кілометри на північний захід від Лондонського мосту, але подробиць поки що немає.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей спочатку заявляла, що нічні події в Лондоні, можливо, були «актом тероризму».

За попередніми даними, загинула щонайменше одна людина, близько 15 осіб поранено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: