Шахраї дурять українців, обіцяючи «грошові компенсації»

Шахраї дурять українців, обіцяючи «грошові компенсації»
Зловмисники виманюють дані платіжних карток у соцмережах
фото з відкритих джерел

Держспецзв'язку радить, як не потрапити на гачок

У соціальних мережах активізувалися шахраї, які виманюють дані платіжних карток. Зловмисники використовують так звану тематику «грошової компенсації». Про це повідомляє Держспецзв'язку.

Як розповіли у відомстві, в соціальній мережі Facebook виявлено низку шахрайських сторінок, що містять посилання на так званий «Єдиний Компенсаційний Центр Повернення Невиплачених Грошових Коштів».

На згаданому ресурсі пропонують надати персональну інформацію та здійснити додатковий платіж. У разі виконання зазначених вимог дані платіжної картки буде скомпрометовано.

В Держспецзв'язку попереджають, що шахрайська активність має систематичний характер і відстежується за ідентифікатором UAC-0100.

Що робити

У відомстві надають громадянам три головні правила, яких слід дотримуватися, а саме:

  • ніколи не вводьте реквізитів платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Налаштуйте контроль руху коштів: підключіть SMS-інформування, установіть ліміти на операції.
  • якщо дані платіжної картки помилково введено на шахрайському вебсайті – негайно заблокуйте картку за допомогою мобільного застосунку, гарячої лінії банку (телефон зазначено на звороті картки) або через інтернет-банкінг.
  • використовуйте надійні паролі, двофакторну автентифікацію, антивірусні програми та дотримуйтеся інших порад із кібербезпеки.

78eeb44a02cdd3286bda5

Нагадаємо, в Україні з’явилася шахрайська схема продажу пального: як не потрапити на гачок.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: