Що насправді сказав Столтенберг про можливість приєднання України до НАТО

Що насправді сказав Столтенберг про можливість приєднання України до НАТО

Не справа Росії вказувати, чи брати Україну до НАТО, натякнув Генсек Альянс

Генеральный секретар НАТО Йенс Столтенберг під час публічної лекції у бібліотеці Варшавського університету заявив, що вирішувати, чи ставати членом НАТО, може тільки Україна та 28 країн-членів Альянсу.

«Ніхто більше не має права втручатися чи лізти із заборонами. І це принципово важливо: що кожна нація – у тому числі й Україна – має суверенне право самостійно вирішувати, яким чином убезпечити себе», - підкреслив він.

Столтенберг зазначив, що Україна зараз знаходиться у процесі реформування своїх інституцій, боротьби з корупцією у владі. Після втілення у життя цих реформи, країна зможе подати заявку на вступ до НАТО.

«Ця заявка буде розглянута на таких самих умовах, як ми розглядаємо заявки інших країн на вступ до Північноатлантичного Альянсу», - запевнив Генсек НАТО.

Столтенберг додав, що найголовніше зараз – це підтримати Україну у питанні збереження її територіальної цілісності та суверенітету.

«НАТО надає Україні підтримку, у тому числі – політичну. Це питання буде одним з ключових на нашому саміті в Варшаві, оскільки у нас будуть зустрічі з українською комісією та з Порошенком, присвячені тому, як НАТО може посилити цю допомогу», - запевнив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: