Школярі отримуватимуть свідоцтво замість атестату про середню освіту

Школярі отримуватимуть свідоцтво замість атестату про середню освіту

Атестат про середню освіту замінять на свідоцтво

Постанову про зміну документів про освіту було ухвалено під час засідання уряду 6 березня

Міністерство освіти замінить в українських школах атестат про отримання середньої базової/повної освіти на свідоцтво. Про це повідомили у МОН.

Наголошується, що відтепер українські школярі будуть отримувати після 4-го класу свідоцтво про отримання початкової освіти, після 9-го - свідоцтво про отримання базової середньої освіти; а після завершення школи в 11-му (12) класі - свідоцтво про отримання повної загальної середньої освіти. Відповідну постанову було ухвалено під час засідання уряду 6 березня.

Зазначається, щоб всі ці документи були доступні для осіб з вадами зору, їх почнуть виготовляти з використанням шрифту Брайля.

«Ще з радянських часів ми маємо атестат про повну загальну середню освіту, такого ж зразка документ діє в РФ, але у всіх цивілізованих країнах світу ця практика не поширена. Також документи повинні бути доступними. У нас щороку зростає кількість дітей з особливими освітніми потребами в школах. Отримуючи свій документ про освіту, вони мають право розуміти, що там написано. Відтепер така можливість з'явиться», – пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: