Шнобелівська премія-2017: найбезглуздіші винаходи року

Шнобелівська премія-2017: найбезглуздіші винаходи року
Шнобелівська премія

27-я церемонія нагородження знову пройшла в Гарвардському університеті

У США відбулося оголошення лауреатів Шнобелівської премії — міжнародної нагороди за дослідження сумнівної наукової цінності.

27-я церемонія нагородження знову пройшла в Гарвардському університеті. Премії з фізики удостоївся Марк-Антуан Фардін, який довів, що кішки - це рідина.

«У рідкому стані речовина займає певний обсяг і приймає форму ємності, в якій знаходиться», - пояснює вчений в своєму дослідженні «Про реології кішок». Премія миру дісталася команді, яка з'ясувала, що гра на діджеріду (Діджеріду - це музичний духовий інструмент австралійських аборигенів, - ред.) допомагає впоратися з синдромом обструктивного апное уві сні - частих, по 10-15 на годину, зупинках дихання під час сну, а також дозволяє позбутися від хропіння.

Премію з економіки отримали дослідники, що вивчили, як контакт з живим крокодилом впливає на тягу людини до азартних ігор.

«Чому у людей похилого віку великі вуха?», - так називалося дослідження, автор якого отримав премію з анатомії. Дослідження було проведено ще в 1995 році.

Лауреатів премії з біології зацікавило, як у самок печерних комах з'явилися пеніси, а у самців - вагіни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: