Шотландія загрожує накласти вето на вихід Британії з ЄС

Шотландія загрожує накласти вето на вихід Британії з ЄС

Шотландія голосувала за те, щоб залишитися частиною Євросоюзу

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що шотландський парламент може накласти вето на вихід Великобританії зі складу Європейського Союзу. В інтерв'ю ВВС вона сказала, що парламент Шотландії має офіційно погодитися на вихід Британії з ЄС, і що вона закликатиме шотландських парламентаріїв голосувати проти цього.

За словами Стерджен, вона хоче захистити народ Шотландії від негативних наслідків Brexit . «Шотландія ясно і рішуче проголосувала за те, щоб залишитися частиною Євросоюзу», - підкреслила лідер Шотландської національної партії.

Раніше вона відзначала, що Brexit може стати приводом до проведення другого референдуму з питання про незалежність Шотландії.

Нагадаємо, посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко раніше казала, що відіграти назад результати референдуму не вийде. «З самого початку прем’єр-міністр Кемерон дав чітко зрозуміти, що референдум буде остаточним, ніякого переголосування не буде. І всі політичні сили виходили саме з цього. Зараз в політикумі не обговорюють варіанти, як «обійти» результати референдуму. Зараз всі обговорюють, як найближчим часом оформити «розлучення» з Європейським Союзом. Тобто як зробити так, щоб британська економіка не постраждала», - сказала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: